Field of cereals

Ontbijtgranen

Energie

Zoals de naam laat vermoeden, vormen granen het hoofdbestanddeel van ontbijtgranen. Granen zijn rijk aan meervoudige koolhydraten en vormen een belangrijke energiebron. Volkoren ontbijtgranen, zoals muesli of crunchy, zijn een van de voornaamste bronnen van meervoudige koolhydraten. Een smakelijke en energierijke start van de dag.

Fun

Het ontbijt is van primordiaal belang voor kinderen. Als ze het ontbijt overslaan, hebben ze honger tegen het midden van de voormiddag. Uit een aantal studies is gebleken dat kinderen die niet ontbijten meer kans hebben op overgewicht dan kinderen die dat wel doen. Het lijkt er zelfs op dat ontbijten een goede invloed heeft op de schoolresultaten. Maar elke ouder weet ook hoe moeilijk het is om je kinderen te laten ontbijten voor ze naar school vertrekken. Gelukkig bestaan er tegenwoordig zo veel lekkere en “coole” ontbijtgranen dat elk kind hier wel zijn gading in vindt . Ontbijtgranen zijn dus een welkome afwisseling voor brood en beleg of vlees.

Vertering

Ontbijtgranen werden oorspronkelijk ontwikkeld om soelaas te bieden voor de vele spijsverteringsproblemen die er vroeger waren door de zware voeding. Dit heilzame effect op de spijsvertering hebben de hedendaagse ontbijtgranen ook behouden. Zo zijn muesli en crunchy vooral samengesteld uit volkoren tarwe- en havervlokken. En daarom vinden deze ontbijtgranen ook perfect hun plaats in een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Smaak

Ontbijtgranen bestaan in zoveel verschillende smaken en vormen dat iedereen er wel z’n keuze in vindt. De basisingrediënten kunnen verschillen, de structuur kan compleet anders zijn en ook in de smaken kunnen er subtiele verschillen zijn. Bovendien laten ontbijtgranen zich ook nog eindeloos combineren. Voeg wat vers fruit bij je fruity crunchy voor extra vitamines; of melk of yoghurt voor extra calcium. En de kinderen worden helemaal gelukkig als ze hun eigen mengeling van ontbijtgranen kunnen maken en zo hun eigen receptje creëren.

Kid enjoying board of breakfast cereals